Hoppa till sidans innehåll

Ridning för funktionsnedsatta


 Landskrona Ridklubb är en förening som är till för alla!

LRK erbjuder barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning möjlighet att rida. Grupperna är små med max 4-6 ryttare i varje grupp och man tränar utifrån sina egna individuella förutsättningar. 

Jag som håller i ridningen för funktionsnedsatta här på Landskrona Ridklubb heter Nina Persson. Jag har jobbat med detta sedan 1995. Jag är utbildad via Ridsportförbundet och har gått deras handikappledarkurser. Jag tycker det är väldigt inspirerande och ser bara möjligheter, aldrig några hinder. Vi har en ramp som vi använder vid uppsittning och en jättebra lift som vi använder till rullstolsbundna. Och vi har våra fantastiska hästar, så snälla och trygga! Bara att komma ut i Karlslundsparken, rida i naturen är en möjlighet som är unik för en del av eleverna.

Vi har en dröm - vi har ungdomar som inte kan rida varje gång eller hela ridpasset pga olika anledningar- vi har en dröm att kunna köpa en körhäst och tillhörande vagn för att de barn med rörelsehinder som inte kan rida ska kunna delta i verksamheten genom att köra häst. Vi har ansökt om medel för det i olika fonder och stiftelser men ännu inte fått napp, men vi hoppas att en dag få medel att kunna förverkliga vår dröm så att verkligen Alla ska kunna delta.

Tveka inte att höra av dig till Nina på mejl This is a mailto link om du är intresserad eller har några frågor.

 

Uppdaterad: 07 JUN 2015 15:11

 

 

 

 

Postadress:
Landskrona RK - Ridsport
Landskrona Ridklubb, Hjalmar Brantings väg
26143 Landskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info