Hoppa till sidans innehåll

Funktionärsposter dressyr


Vem gör vad på tävlingsplatsen?

Tävlingsledare: Ansvarar för tävlingen och delegerar uppgifter till andra funktionärer. (ser till att tävlingen flyter på så bra som möjligt).

Säkerhetsansvarig: Ansvarar för säkerheten på tävlingen. Ser till att avspärrning mellan ryttare- publik fungerar. Ser till att organisationen fungerar om en olycka skulle vara framme.

Tävlingsseketeriat: Registrerar alla anmälningarna, sammanställer startlistor, hästförteckning och resultatet. Det är hit man går när dem tävlande ska visa sina handlingar (vaccinationsintyg) och här kan dem tävlande få svar på bla. Hur det ligger till med tiden om det kommit in några strykningar mm.

Sjukvårdsansvarig: Sjukvårdsansvartig måste finnas på plats under en tävling.

Cafeteria: På denna posten behöver man inte ha någon hästkännedom.

Parkeringsansvarig: Det är det första dem tävlande möter på tävlingsplatsen. Ska se till att det är bra ordning så att alla får plats. Bra att kunna svara på frågor som rör tävlingsplatsen Tex. Var ligger sekretariatet, toaletter mm.

Städpersonal: Ser till att det är rent, snyggt och trevligt ut på tävlingsplatsen.

Prisutdelningsansvarig: Delar ut pris till dem placerade. Ser till att dem placerade blir kallade till prisutdelningen.  Ibland brukar domaren vilja hjälpa till att dela ut prisen.

Överdomare:  Rör sig på tävlingsplatsen och ser till att alla regler följs. Till denna kan dem tävlande, funktionärer gå om dem behöver ha svar på någon fråga. Bara dem som är utbildade överdomare av svenska ridsportförbundet kan ha denna posten.

Domare: Dömer tävlingen, utbildad domare via Svenska Ridsportförbundet.

Domarsekreterare i dressyr: Skriver ner domarens betyg och kommentarer. Här måste man kunna anteckna både snabbt och läsbart.

Ringmaster: Ansvarar för att in/utsläpp på tävlingsbanan. Ringmastern på framridningsbanan kallar fram dem startande i tid och ber ryttaren rida bort till tävlingsbanan/ridhus.

In & utsläpp: Ser till att rätt ekipage kommer in på banan i rätt tid. Har direktkontakt med ringmastern vid framridningen. När den tävlande ridit färdigt sitt program ska nästa tävlande in på banan innan ryttaren får rida ut från banan. (innerdörrarna ska vara stängda under ritten. När dem tävlande ska in/ut flyttar man en sektion av staketet & ställer tillbaka igen).

Löpare: Hämtar kritiken/protokollen hos domaren & lämnar i seketeriatet.

Uppdaterad: 09 JUN 2016 09:20 Skribent: Josefin Persson

 

 

 

 

Postadress:
Landskrona RK - Ridsport
Landskrona Ridklubb, Hjalmar Brantings väg
26143 Landskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info